Groepsberichten maken op de iPhone

In de Berichten-app op de iPhone kun je groepsberichten maken om tegelijkertijd met meerdere mensen in contact te blijven. Je kunt zelfs groepchats houden met contactpersonen die geen iPhone gebruiken - je kunt gewoon niemand toevoegen aan een groep, tenzij deze bestaat uit alle iPhone-gebruikers met iMessage ingeschakeld. Groepsberichten kunnen gemakkelijk uit de hand lopen als er veel mensen in één zijn, maar ze zijn fantastisch voor het delen van informatie die meerdere mensen in één bericht moeten weten. Ga als volgt te werk om groepsberichten op de iPhone te maken.

Groepsberichten maken op de iPhone

Als u om welke reden dan ook nog geen groepsbericht hebt kunnen verzenden, zorg dan dat Groepsberichten is ingeschakeld: open Instellingen, tik op Berichten en schakel Groepsberichten in. Met uw instellingen op volgorde, hier is hoe u een groepsbericht start.

  • Als u een groepsbericht wilt starten, opent u de app Berichten.
  • Tik op het nieuwe berichtpictogram in de rechterbovenhoek.
  • Voer de namen in van de vrienden die u wilt toevoegen. U kunt ook op het blauwe plusteken tikken om nog een toe te voegen en de contactpersoon selecteren die u wilt toevoegen.
  • Typ je bericht en tik op verzenden. Je hebt een groepsbericht gestart!

  • Als u een extra contactpersoon aan het groepsbericht wilt toevoegen, opent u de groepsberichtenthread en tikt u op de blauwe 'i' in de rechterbovenhoek.
  • Selecteer Contact toevoegen. Kies de persoon in uw lijst met contactpersonen en druk op Gereed.

Vergeet niet dat u alleen mensen aan een groep kunt toevoegen als alle gebruikers iOS gebruiken en iMessage gebruiken. Als u zich bijvoorbeeld in een groep van drie personen bevindt en een van die gebruikers SMS-berichten gebruikt of een Android-gebruiker is, kunt u geen andere vriend toevoegen. U hoeft alleen maar een nieuw groepsbericht te maken.

Iemand uit een groepsbericht verwijderen is iets anders: u kunt alleen mensen verwijderen uit een volledige iMessage-groep van drie of meer personen (uzelf niet meegerekend). Tik hiervoor op de blauwe 'i' en veeg naar links over de naam van de persoon. Iedereen in een volledige iMessage-groep kan iemand verwijderen, maar dit werkt niet als iemand in die groep iMessage niet gebruikt. U kunt het gesprek echter verlaten, ongeacht of iedereen iMessage gebruikt of niet. U kunt echter alleen een groepsbericht achterlaten dat uit drie of meer mensen bestaat, niet inclusief uzelf.

Topafbeeldingscredit: guteksk7 / Shutterstock.com